Main >> Дамаски

Съчетавайте шанил с други материи

Пазарът днес предлага широка гама от разнообразни като материал дамаски. В зависимост от мебелите, които купуваме, както и къде мислим да ги поставяме, изборът ни не би могъл да е еднозначен. Експертите обаче са на мнение, че не трябва да се подценяват и мебелите, които са изготвени от два или повече по вид материал дамаски. Така например, дамаските от шанил е доста удачно да бъдат съчетани с дамаски от друг материал. Това важи с пълна сила както за обзавеждането за вашия дом, така и за и други помещения – заведения и офиси например.

Шанилът като материал е сравнително здрав и не се поддава лесно на захабяване. Той е особено практичен избор, когато става въпрос за дамаски за мебелите у дома, защото лесно се чисти от мръсотии и това почистване не води до бързо износване и побеляване на материята. Дизайнерите предлагат няколко вариации за съчетание на шанила, когато става въпрос за дамаски. Шанилът отлично стои до кожа – както естествена, така и изкуствена. Разбира се, най-добре е за дамаска да изберем еко кожа – тя е по-евтина, не стои в никакъв разрез с опазването на околната среда и в същото време има луксозен и изтънчен вид.

За вашето обзавеждане отличен избор би бил и мебели с дамаска от шанил и завеси или пердета с тафта. Двете материи си прилягат невероятно, когато имаме желание да внесем стил, чар и изисканост на нашия хол или гостната стая. Дизайнерите твърдят, че дамаска от шинил отлично си пасва и със свещници, вази и часовници в ретро стил, както и с кристал и завеси от коприна.

Дамаските от шинил са елегантни и луксозни поради това, че в тях е вплетена нишка от кадифе. Тя създава усещането едновременно за лукс и комфорт, които са първостепенни приоритети за обзавеждането. Като цена дамаските от шинил не са от най-скъпите, така че, ако наистина искате да превърнете дома си в личния ви мини дворец, не се колебайте да изберете точно този род дамаска.

Author: Atar AtarShare |
You need to login to be able to comment.

HomeHome