Main >> Видове кожи

Преимуществата на изкуствената кожа

Изкуствената кожа е перфектният избор за комфорт, уют и удобство. Тя е по-еластична от естествената кожа дотолкова, че позволява да бъде разтягана, огъвана и деформирана в желаната форма. Изкуствената кожа притежава свойството да се движи, поради което дори се използва в най-добрите масажни столове, както и в изработката на мебелите в лекарските, зъболекарските и козметичните кабинети.

 

Изкуствената кожа е и по-достъпна. Това означава, че можете да получите много по-качествени и отлични на визия продукти от изкуствена кожа, за чиято изработка са необходими доста по-малко разходи и време, отколкото изисква добивът на естествена кожа. Знаете ли, че за една табуретка е нужно да бъдат убити минимум десет животни, за да се добие материал за неговата облицовка? Също така е изкуствената кожа е и по-евтина от гледна точка на подържане, почистване и съхранение за дълги години във вашия апартамент или къща.

 

Изкуствената кожа предлага разнообразие. Тя пристига във вашия дом в хиляди варианти и алтернативни интериорни решения, което трудно би се случило, ако възнамерявате да си закупите мебели от естествена кожа. По-новите версии на изкуствена кожа изглеждат много по-реалистично и често трудно се различават от кожата, получена след одиране на мъртви животни. Освен това изкуствената кожа е по-податлива и на оцветяване. Нейната гама от нюанси е сигурно десетки пъти по-богата от тази на естествената кожа.

 

Изкуствената кожа е разумното решение. За нея не се избиват животни. За производството й се използва висока степен на работна заетост. В сектора на обзавеждането и по-конкретно, свързано с мебели от изкуствена кожа се търсят много повече служители и работници. С естествена кожа се занимават по-скоро експерти в областта си, които често на ръка сами вършат работата си. За добиване на изкуствена кожа са необходими само оборудване и материали (синтетични), за естествената – убиване. Мебелите от изкуствена кожа спадат към категорията на еко мебелите, а екологията е нещо, което всеки един от нас трябва да ни интересува. 

Author: Atar AtarShare |
You need to login to be able to comment.

HomeHome