Main >> Доставка на

Кралска резиденция в обикновения дом

Кралска резиденция в обикновения дом – с малко повече игра на цветовете, със солидна сума и игра с въображението – това може да се постигне. За тази цел е нужно обаче нещо повече от разглеждане на каталози и високи суми. Много е важно в това начинание за обновяването на вашия интериор да се консултирате с професионалисти. Те ще ви покажат най-удачните съчетания на дамаски и тапети, подови настилки и емблематичните аксесоари, които присъстват в покоите на кралските особи.

 

Както сигурно се и досещате, основно място в кралския интериор заемат масивните и изключително внушителни мебели. Подберете дамаската най-вече според цвета и материята й. Подходящата гама за дамаската на мебелите във вашата мини кралска резиденция са червеното, златистото, кафявото, бежовото. Съчетайте тези цветове с контрастиращите и неутрални черно и бяло. За нищо на света обаче не избирайте кресла, дивани и фотьойли с твърде шарена дамаска. Придържайте се към по-опростената декорация. Друго важно нещо – освен цвета на дамаската – е и нейната материя. Удачни за имитацията на кралски салон са жакардовите, флотовите и дамаските от по-фини материи – коприна, балдахин и шанил. Освен това важно е помещенията на жилището ви да са просторни, с голяма квадратура, за да може огромните мебели да не запълват цялото пространство, и да се съхрани усещането за свобода и величие.

 

Богатите и скъпи дамаски на мебелите съчетайте със златисти завеси и пердета. Най-добре е тук да заложите на богатите орнаменти и изтънчени декорации. Освен това за предпочитане са дългите завеси, които да се спускат чак до пода. Що се касае до пода – покрийте го със скъпи персийски килими. Шарката и материята им също трябва да си пасва отлично с дамаската по диваните и креслата. Използвайте проста конфигурация за подреждането на мебелите – правете всичко в стил и традицията на духа на времето, което отразявате. По стените бихте могли да окачите внушителни семейни портрети, точно такива, каквито виждаме в домовете на богатите английски династии. 

Author: Atar AtarShare |
You need to login to be able to comment.

HomeHome