Main >> Доставка на

Как се правят мебели от изкуствена кожа

Изкуствената кожа е пластмасово изделие, получено чрез оцветяване на слой от пластмаса, нанесен върху плат или друг подложен материал. За нанасяне се използват елементите поливинилхлорид, полиуретан, полиакрилнитрил или някакви по-сложни комбинации от тях. Изкуствената кожа е подходяща за производство на дамски и мъжки палта, сака, спортни якета, разбира се и за гарнитури и дамаски на мека мебел.

 

Процесът за производството на мебели от изкуствена кожа може да се обясни, като се раздели на няколко основни процеса. Първият, разбира се, е свързан с изготвянето на самата изкуствена кожа. За него е необходима богата база от съоръжения, тежки машини и намесата на отлични експерти в областта. В предприятията за производство на изкуствена кожа основните съдове, с които се работят, са така наречените бъркачки. В тях се изсипват пластификатор, съставен на основата на нефт. Необходимо е да се приготви и стабилизатор, чиято основна функция е да предпазва работните материали и елементи от слънчеви лъчи. В специализираните за производство на изкуствена кожа предприятия е много важно да се използват и разтвори, които да осигуряват защитата на работниците и околната среда от нежелани пожари и възпламеняващи сили. Докато горепосочените бъркачки разбъркват тези вещества, се прибавя и винил на прах. Общата смес се бърка, докато се получи гъстота, подобна на тази от сместа за палачинки. В зависимост от колекцията на производителите, се прибавят и различни смеси формули за цветовата гама на изкуствената кожа. Крайната смес се излива върху дебел пласт хартия. По него производителите изграждат и текстурната форма на изкуствената кожа – гладка или набръчкан вид. След този процес следва декорирането на изкуствената кожа – отново за цвят, форма и окончателен завършен вид.

 

Готовата изкуствена кожа преминава в етап на облицоване. Тя е изключително пластична и много по-податлива на обработка и огъване. Точно затова може да послужи за дамаска на всякакви по вид мебели, без значение колко е нестандартен като форма и размери.  

Author: Atar AtarShare |
You need to login to be able to comment.

HomeHome