Main >> Доставка на

Как да опазите мебелите от изкуствена кожа

Не е задължително да се отказвате от еко мебелите, които сте решили да закупите за новото обзавеждане само защото съществува известна опасност от това децата ви да ги унищожат. Съществуват редица хитринки или специално пригодени за подобни случаи продукти, които да осигурят безопасност и да ви дадат гаранция, че няма да пострадат нито вашите деца, нито мебелите ви. Така например, в много домакинства се използват пластмасови тапи за електрически контакти и малки огради, поставяни пред опасни уреди или по-крехки елементи и аксесоари от цялостното обзавеждане. Мебелите за спалня, обаче, в действителност не изискват специализирани устройства, за да бъдат предпазени. Ако сте си избрали обзавеждане от изкуствена кожа, изобщо не се безпокойте, тя по някакъв начин да бъде унищожена от лудориите и игрите на вашите деца. Нещо повече – почти не съществува петно, което да е невъзможно за премахване от изкуствена кожа. Наред с това производителите на еко кожа, предлагат и нейна вариации в по-здрав, стабилен и устойчив вид. Този модел кожа е подходящ за облицоването на мебели, с които да обзаведете детската стая.

 

Много важно е вие сами да установите проблемните зони в помещенията на жилището си. Помислете си добре кои точно мебели биха могли да създадат опасност за децата и съответно кои от тях са прекалено податливи на деформация, чупене или зацапване по време на игрите, с които са се захванали вашите деца. Стъклените и керамичните декорации задължително поставяйте на по-високо и стабилно място, което при разклащане или разлюляване да не създава опасност. Освен това най-добре е да закрепите по някакъв начин (най-добре с зашиване) декоративните възглавници по кожените си мебели. Ако в дома си имате еко мебели, добре проучете как трябва да бъдат поддържани и опазвани съответно в зависимост от материала, от който са изготвени.

 

Най-важното е да запомните, че децата ви са част от вашия дом и, че този дом е и техен. Подреждайте мебелите в стаите така, че цялостния интериор да е в съответствие не само с вашите вкусове, нужди и предпочитания, но и с тези на любимите ви същества. 

Author: Atar AtarShare |
You need to login to be able to comment.

HomeHome