Main >> Дамаски

Домашният любимец – враг номер едно на дамаската на вашите мебели

Каквото и да имате – котка или куче – в един период от годината, от него намираме следи навсякъде из къщата. Космите са неприятни, нехигиенични и не си отиват много с дамаската от хасе, лен, жакард или жарсе с ликра. Има няколко варианта да се справите с този проблем. Единият е да потърсите ветеринарна помощ – те биха предписали някакви лекарства, ако домашният ви любимец страда от някакви аномалии. Друга алтернатива е ежедневно да забърсвате с четка и специални кърпи и препарати дамаската на меката мебел от кучешките или котешките косми. Ще ви отнеме само десет минути, но поне няма да ви отнеме любимото същество. За да не се окосмява излишно дамаската на дивана или канапето ви вкъщи, когато имате време, можете  и да разресвате козината на домашния си любимец. С това вие всъщност т вие усвоявате космите, които по-късно биха полепнали по дамаската.

 

Най-добре е, разбира се, да се сдобиете с мебели, чиято дамаска не привлича котешки или кучешки косми. Става въпрос за материя, по която не се полепват мръсотии. Сред подходящите за отглеждане на домашен любимец дамаска са флоковите, някои видове изкуствена кожа и ленът. Същото важи и за по-скъпите дамаски от промазан плат.

 

Котките освен че пускат косми, обичат и да дерат повърхностите на мебелите. Става особено страшно, когато дамаската е фина или пък прескъпа естествена кожа. За да си спестите неприятностите, най-добре е да се сдобиете с продаваните във ветеринарната аптека, специални приспособления, на които котето ви да си дере ноктите. Те нито са скъпи, нито кой знае колко неудобни. Някои от тях се продават, като към тях се свързва мини легло за вашия домашен любимец, за да може той бързо да свикне, да го приеме за свое място, където да си дере ноктите – т.е. да се откаже от бившата си жертва – дамаската

Author: Atar AtarShare |
You need to login to be able to comment.

HomeHome