Main >> Дамаски

Дамаската в Годината на Заека

Според китайския хороскоп Годината на Заека ще възвърне естествената връзка на човека с природата. Това ще се отрази дори в домашния интериор. Ако сте решили да преобзавеждате жилището си, заложете на мебели със зелена дамаска. Освен традиционното зелено – свързано с растителността, природата и здравето, можете да заложите и на синьо – символът на морското дъно. Нещо повече синята дамаска на вашите мебели е по-лесно съчетаема с останалата декорация на стаята, а дори и със стените. Тяхно също можете да боядисате в тон с дамаската – в небесносиньо или в изискано тъмносиньо. Материята на дамаската също трябва да се свързва пряко с природата. Изберете естествени материи – естествена кожа, лен, вълна или коприна. Нещо повече този вид дамаски не са електрифицирани, по-трудно привличат прах и по тях почти не прилепват мръсотии.

 

За всички нови семейства дизайнерите предлагат отличен вариант за обзавеждане на детската стая. В Годината на Заека е добре в дома си да поставите някъде символа на тези дванадесет месеца – а именно заека. Ако се чудите как да направите стаята на вашите любими деца приятна за техните весели погледи – изберете за леглата им дамаска с изображения на зайчета. Това ще им носи късмет през цялата година и същевременно е отличен вариант за една детска стая. Освен това дамаски с изображения и рисунки са най-практичният вариант за една детска стая. По тях по трудно се забелязват неизбежните замърсявания и зацапвания.

 

Както вече ви споменахме в Годината на Заека най-важното за вашия интериор е да му придадете вид на природосъобразен. Освен за материята и цвета на дамаската, вие ще трябва да обърнете внимание и на други неща. За мебелите избирайте дървото пред пластмасата, а за декорацията – естествени пред изкуствени цветя.

Author: Atar AtarShare |
You need to login to be able to comment.

HomeHome