Main >> Дамаски

Подходяща ли е тафтата за дамаска на мебели

Всички познаваме тафтата – дали като материя, често използвана за изготвянето на вечерни дамски рокли или за дамаска. Тафта̀та е шумящ, лъскав, гладко изтъкан плат от копринени или синтетични нишки. Думата е от персийски произход и означава усукана сплитка на нишки. Тафтата се счита за луксозна тъкан, подходяща за булчинско и бално облекло, но същевременно и за изготвянето на дамаски – дали цялостната или само за декорация на отделната дамаска – т.е. при съчетанието на материите за изготвянето на една наистина оригинална и изискана дамаска за мебели. 

...more
Author: Atar Atar in Дамаски

Италианската дамаска си остава най-търсената

Пазарът се променя, хората се променят – техните вкусове и предпочитания – но очевидно търсенето и предлагането на дамаски си остава почти все същото. Това сочат статистиките от последните няколко години. Според информацията, която дават, италианската дамаска си остава най-големият хит сред своите конкурентки от другите производства, качества и региони на планетата. Всичко това съвсем не е случайно италианската дамаска отдавна си заслужи доверието и предпочитанията на аудиторията от целия свят и нещо повече – съумя да задържи лидерските позиции на пазара за дамаски вече десетилетия наред със своите ценени качества, стабилност и издържливост и уникалност от страна на външния вид.

...more
Author: Atar Atar in Дамаски

Дамаската в туристическите обекти

Няма спор, че всеки хотел иска да обере точките както по обслужването, което предлага, така и по своя интериор и екстериор. Това кара собствениците на най-големите, известни и разрастващи се вериги на хотели и туристически обекти да прибягват до професионалната помощ на дизайнери и специалисти в областта на обзавеждането, декорирането, а дори и архитектурния облик на съвременните сгради. Съвременният клиент на един хотел не е глупав, претенциозен е и следи за всеки отделен елемент, за да установи дали парите, които плаща за своята почивка си заслужават. От значение са и най-малките подробности – начинът, по който са сгънати салфетките в ресторанта, наличието на тоалетни принадлежности в банята на апартамента, та дори дамаската на мебелите...

...more
Author: Atar Atar in Дамаски

Дамаската в Годината на Заека

На 4 февруари настъпи официално Годината на Заека според китайския хороскоп. Астролозите вече изчетоха годишните предсказания за всяка отделна зодия, определиха пътищата на всеки един от нас, дадоха ни няколко напътствия и съвети за това как да действаме през следващите дванадесет месеца. Ето и няколко съвета във връзка с интериора на дома ни в Годината на Заека.

...more
Author: Atar Atar in Дамаски

Домашният любимец – враг номер едно на дамаската на вашите мебели

Обичате до болка домашния си любимец, разбираемо е. Но не обичате ли и дома си, не обичате ли любимото си кресло, в което потъвате след дългия и изнервил ви работен ден, а чисто новата си холова гарнитура от кожена дамаска, с която най-накрая натрихте носа на вечно хвалещите се с нещо снобско съседи? Това не са риторични въпроси, но не са и съвет да елиминирате кучето, което пуска твърде много косми навсякъде в къщата, или седемгодишния котарак, който въпреки старостта си, продължава да дере дамаската на вашите мебели. Предлагаме ви да прочетете следващите редове, за да разберете, че не е необходимо да се отказвате от нещо, което обичате, само и само да съхраните друго такова. Може би пък и да е възможно да носим две дини под една мишница, може би е възможно да имаме прекрасен дом, обзаведен с прекрасни мебели, чиято дамаска да съхраним, и в същото време да се радваме на компанията на нашия домашен любимец.

...more
Author: Atar Atar in Дамаски

Промазан плат в избора за дамаска

Когато опира до избора на дамаска за меката ни мебел или за личния ни автомобил, никак не е лесно. На пазара се продават дамаски от всякакви материи, дамаски с различна декорация, дамаски, предлагани в повече от богата цветова гама. Проучване сочи обаче, че най-популярната дамаска в момента у нас е промазаният плат.

...more
Author: Atar Atar in Дамаски

Мебели в кънтри стил

Вътрешният дизайн и интериор се развиха силно през последните няколко десетилетия. Обикновеното обзавеждане с маса и четири стола, поставени по средата на стаята, не просто е демоде, но и израз на безвкусица и липса на стил. Говорейки за стил и за разположение на мебелите, трябва да се отбележи, че един от най-разпространените стилове в интериора напоследък се оказа кънтри стила. Той е предпочитан, защото е оригинален, излъчва класа и авторитет за посетителите и освен това е лесно постижим не само за хайлайф обществото, но и за средностатистическите семейства.

...more
Author: Atar Atar in Дамаски

БТВ възхвалиха тапицера

Всеки петък БТВ излъчва предаването си „Ден на майстора”. В него журналистическия екип на медията представя репортаж, посветен на някоя професия. В края на изминалата 2010 година БТВ ни показа как прекарва деня си и за какво мечтае майсторът тапицер. В краткото интервю, взето от него, героят на „Ден на майстора” обяснява и какво трябва да притежава един човек, за да бъде годен за професията и да бъде истински разбирач в областта на дамаските и в областта на използването на дамаските за облепяне на мебели и автомобили.

...more
Author: Atar Atar in Дамаски

Интериор от Ориента

Светът на Ориента открай време е изпълнен с мистика, с необичаен дух и е муза за въображението на твореца. В това число с чиста съвест към обществото на творците можем да причислим и интериорните и екстериорните дизайнери. Те, между другото, също черпят голяма доза вдъхновение от Ориента, за да предложат на аудиторията свежи идеи за техния дом. Обзавеждането в ориенталски стил има няколко характерни особености, които ако спазите, ще съумявате ежедневно да се пренасяте на богатия от културна гледна точка свят на Далечния Изток. Акцентът се поставя върху дамаската на мебелите, килимите, завесите – щори и пердета – както и аксесоарите, с които неимоверно свързваме Ориентът.

...more
Author: Atar Atar in Дамаски

Съчетавайте шанил с други материи

ДКогато става въпрос за избор на дамаски, не винаги можем да се справим сами. Макар на пръв поглед, да не е толкова трудно да се вземе решение, винаги е добре първо да се вслушаме в съветите на експертите и най-вече на интериорните дизайнери.

...more
Author: Atar Atar in Дамаски


HomeHome